התפקיד של מערכת חוקי המדינה לרבות מערכת חוזי הביטוח הוא לספק לנו הגנה כלכלית ולעזור לנו כאשר חלו מקרים של אירועים רפואיים יוצאים מגדר הרגיל שבכוחם לפגוע בנו בדרגה כזו או אחרת ובאופן קבוע או זמני בלבד. החקיקה הקיימת בתחום זה היא מסועפת ומורכבת ויש לא מעט פוליסות ביטוח. סוכנות הביטוח "יש ביטוח" שמחה לעמוד לשירותכם ולספק לכם פיתרון מהיר וטוב ביותר.
הסוכנות פעילה שנים רבות בעמותות של חולים כרוניים ועובדת מולם בשיתוף פעולה מלא כדי לספק עבורם פיתרון אמיתי ביטוחי. היכנסו עוד עתה לאתר הבית של "יש ביטוח" והתרשמו מטיב השירותים. להלן סקירה קצרה של הזכויות והאפשרויות במקרים של אובדן כושר עבודה לאחר התקף לב.
זכויות מענקים וגמלה חודשית
שכירים ועצמאיים שביכולתם להוכיח כי בעקבות עבודתם אירע להם התקף לב, יהיו זכאים לתגמולים בשיעור גבוה, גם אם חזרו למקום העבודה מבלי ששכרם נפגע. במקרים מעין אלו התובע יקבל דמי פגיעה בשיעור המשכורת ברוטו ובניכוי של עשרים וחמישה אחוזים בתקופה הראשונה בה נעדר מן העבודה, עד שלושה חודשי היעדרות. לאחר תקופה זו הוא יהיה זכאי למענק בעקבות נכות זמנית לצד מענק חד פעמי או מתן גמלה חודשית לכל החיים. זאת לפי שיעור הנכות היציבה אשר יקבע על ידי ועדה רפואית.
כיצד מחושבת הגמלה?
יש לציין שלפי התקנות, בכל מקרה של אובדן כושר עבודה לאחר התקף לב, נותרת נכות לכל החיים בגינה העובד יהיה זכאי לקבל מענק כספי. תשעה עשר אחוזי נכות מקנים מענק חד פעמי ונכות בשיעור של עשרים אחוזים ומעלה מקנה קצבה חודשית. שיעור הגמלה מחושב לפי המשכורת של התובע לפני הפגיעה. לדוגמא, עובד ששכרו החודשי הוא שנים עשר אלף שקל ברוטו, ושיעור הנכות שלו הוערך בעשרים וחמישה אחוזים יהיה זכאי לקבל אלפיים מאתיים חמישים שקלים מדי חודש.
חובת ההוכחה
סכום זה הוא סכום פטור ממס מדי כל חודש, גם אם השכר החודשי של העובד הנפגע לא פחת בכלל ואף אם עלה. הוכחת אובדן כושר עבודה לאחר התקף לב היא מסובכת ומחייבת בדרך כלל הליך משפטי מול המוסד לביטוח לאומי. יש לזכור כי ניתן להכיר אירוע של התקף לב או אוטם שריר הלב כתאונת עבודה, גם אם האירוע לא חל במהלך שעות העבודה.
סוכנות יש ביטח מעניקה פוליסת ביטוח לחולי הלב הכוללת מגוון כיסויים רפואיים.