בשנים האחרונות, אנחנו עדים ליותר ויותר תופעות טבע עולמיות, שכוללות שריפות, שיטפונות עזים, סופות, מפולות שלגים ועוד, שעלולות לסכן את בטחון התושבים המקומיים וגם את המטיילים הישראליים מעבר לים.
רק לפני כמה ימים שיטפונות כבדים בהודו, גרמו לנזקים כבדים לאדם ורכוש, בזמן שישראלים רבים מבלים במדינה. כשאותן תופעות רק מתגברות וכשישראלים רבים טסים לחו"ל ומבצעים פעילויות אקסטרים שונות, ביניהן: טיפוס, ספורט ימי, נסיעות שטח ועוד, חשוב מאוד לדאוג למסגרת ביטוחית מתאימה. אותה מסגרת כוללת כיסוי רחב ומקצועי לאיתור, חיפוש וחילוץ של המבוטחים, במטרה שיהיה מי שיעמוד לרשותם במקרה הצורך וידאג לפנות אותם למקום מבטחים או לטיפול רפואי.
מה כולל הכיסוי לאיתור, חיפוש וחילוץ והצלה?
לרוב, חברות הביטוח מתחייבות שאם קרה מקרה בו נותק הקשר בין המבוטח למשפחה/מלווה/מוקד, מסיבות לא ברורות ולא ידועות לתקופה של מעל ל-14 יום או פחות מזה, בהתאם להחלטת המבטח, היא תשלח צוותי חיפוש והצלה.
הצוותים ידאגו בין היתר ל:
איתור – שימוש באמצעים הנדרשים לאיתור המובטח
חילוץ המבוטח – אם הוא אין באפשרותו לצאת מהמקום בו נמצא למקום בטוח, בעקבות מקרה חירום, המעמיד אותו בסכנת חיים.
אותם צוותים יהיו אנשי מקצוע שיש להם את הכישורים המתאימים לבצע את פעולות החילוץ וההצלה. במסגרת הביטוח גם לפעמיים יתווסף לצוות פסיכולוג/ית מוסמכ/ת.
מי יישא בעלויות האיתור, החיפוש וההצלה?
במסגרת הפוליסה ובהתקיים התנאים המצוינים בה, המבטח כמובן יישא בכל עלויות האיתור, חיפוש והצלה, ואף בעלות הטסת בן משפחה קרוב אחד לבקשתו, אם המבוטח עדיין לא אותר.
חשוב לציין, שתקופת החיפושים קצובה בזמן. לרוב זה יתחלק לתקופה אקטיבית של חיפושים על פני 30 יום, ולתקופה פסיבית של 180 יום נוספים, אם הראיות בשטח מצדיקות את המשך החיפוש.
אם חס וחלילה המובטח אותר ללא רוח חיים, חברת הביטוח תישא גם בעלויות הטסת הגופה לארץ.
מה סכום הכיסוי הכספי המרבי של פעולות איתור, חיפוש והצלה בחו"ל?
לרוב, ההוצאות יגיעו לסכום מרבי של עד 250,000 דולר.
חלק מחברות הביטוח מחריגות את תשלום הכיסוי אם נסיבות פוליטיות או ביטחוניות באותו שטח/ מדינה, לא מאפשרות לבצע את האיתור והחילוץ. כמו למשל שהות המבוטח במדינות ערב שלא מאפשרות לבצע את החיפוש כמו: קטאר, מלזיה, קוריאה הצפונית,לבנון, סוריה, השטחים בשליטה הפלסטינית ועוד.
וכן, הכיסוי לא יפעל אם המבוטח לא משתף פעולה עם צוותי החילוץ ו/או המבטח.
כמה טיפים לנוסעים לחו"ל במטרה להימנע מצורך בחילוץ והצלה
- חשוב מאוד לבדוק את תחזית מזג אוויר – לפני יציאה לכל יעד מעבר לים וכל טיול או טרק, ולבחון האם עונת הנסיעות מתאפיינת בתופעות אקלים מסוכנות ולהיערך בהתאם ואם צריך גם לשנות יעד או לבטל את הנסיעה.
- מומלץ לא לצאת לטיולים, טרקים או מסלולים שונים לבד – תמיד עדיף לדאוג לאדם או לקבוצת אנשים נוספים שילוו אתכם וגם למדריך מוסמך שמכיר את האזור.
- תדאגו לפני היציאה לטיול או לפעילות שיש בידכם את כל הציוד המתאים, החל ממים, שתייה, כובע, משקפי שמש, בגדים מתאימים וגם טלפון לוויני ליצירת קשר במקרה חירום.
הראל ויש ביטוח עם ביטוח נסיעות לחו"ל הכולל את צוותי החילוץ וההצלה המקצועיים ביותר
בשנים האחרונות, צוותי החילוץ של הראל הוכיחו פעם אחר פעם את האמינות והמקצועיות שלהם, כשסייעו ללא מעט ישראלים שנקלעו לתופעות מזג אוויר שונות בחו"ל או שנפצעו במהלך טיול והיו זקוקים לאיתור ופינוי לבית חולים או למקום מכסה.
בחודשים האחרונים, שיתוף פעולה חדשני בין הראל ליש ביטוח, מאפשר לשדרג משמעותית את תנאי הביטוח עבור משרתי, משוחררי ופורשי הקבע, ולספק להם הטבות משמעותיות ביניהן:
10% הנחה ברכישת הביטוח
הרחבת הכיסוי הביטוחי גם במקרה של מבצע צבאי או צו 8
ועוד.
יחד עם אפליקציה חדשנית שמציעה להגיש תביעות ולדבר עם רופאים וצוותי תמיכה בזמינות גבוהה מאוד, לקבל החזרים כספיים של עד 300 דולר ב-BIT לפני כל טיפול רפואי ועוד.
לפרטים נוספים ולרכישת ביטוח הנסיעות לחו"ל הכולל הטבות ייחודית לאנשי, משוחררי ופורשי קבע, לחצו כאן